Уговаряна ли е среща между Алексей Петров и босовете на “Нексо

...
Уговаряна ли е среща между Алексей Петров и босовете на “Нексо
Коментари Харесай

Уговаряна ли е среща между Алексей Петров и босовете на Nexo в деня на убийството му?

Уговаряна ли е среща сред Алексей Петров и босовете на “Нексо ” в деня на убийството на някогашния съветник в ДАНС?
Всичко по тематиката: Убийството на Алексей Петров 125
Пред " 24 часа " от компанията изрично отхвърлиха тези изказвания: " Nexo и нейни представители в никакъв случай не са възнамерявали или взели участие в срещи, или осъществявали каквито и да е контакти с въпросните лица. Твърденията за сделки и дейности отвън законоустановения ред са изрично погрешни и не подхождат на моралния компас на компанията и нейните представители. Всички наши дейности постоянно са следвали буквата на закона и са изцяло транспарантни. "

Подобна версия за такава среща беше стартирана в обява на вестник “Уикенд ”, съгласно която предприемачът и обвиняем по делото “Октопод ” трябвало да се види с отговорника по сигурността в криптобанката Владимир Петев. Срещата щяла да бъде на 16 август по обяд към ресторант “Воденицата ”, а концепцията - Алексей да посредничи сред прокуратурата и шефовете Антони Тренчев и Коста Кънчев, с цел да може от следствието за пране на пари против тях да бъдат извадени данни за финансови заплащания и покупки на парцели на обща стойност над 50 млн. евро. Комисионата, която Петров изискал за услугата, била 5 млн. лева

От Нексо дефинираха като " лъжа " и това, че през 80-те години на предишния век Алексей Петров и Владимир Петев са били дружно в структурите на Министерство на вътрешните работи и Държавна сигурност.

" Нямаме данни за такива взаимовръзки и не виждаме каква съответност към сегашното на Nexo имат изказвания за връзки на упоменатите лица отпреди повече от 40 години. "

Компанията изрично отхвърли и изказванието, че са получили съвет да се извърнат към Алексей Петров за помощ от някогашен военачалник от Мосад, както и че Петров трябвало да провежда среща на представителите им с шефа на отдел “Киберпрестъпления ” в Националната следствена работа Светослав Василев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР